perjantai 29. tammikuuta 2016

Tietokoneen kokoaminen ja asentaminen

Tässä kone ennen kuin lähdimme sitä kokoamaan.
























Tietokoneeseen ensin laitoimme kiinni optisen aseman. Se sujui suhteellisen ongelmatta



















Seuraavaksi vuorossa oli etupaneelin kiinnitys. Sekin sujui ongelmitta vaikkakin se vei aikaa enemmän kuin optisen aseman kiinnitys.
























Sitten aloimme laittaa emolevyä, ja sitä kautta kaikkia muita osia kiinni koneeseen. Tässä kuvassa koneeseen oli laitettu kiinni myös virtalähde ja prosessori.






















Seuraavaksi laitoimme koneeseen kiinni muistit
























Seuraavaksi vuorossa oli prosessorituulettimen koneeseen kiinnitys
























Sitten laitoimme koneen piuhat kiinni, ohessa kuva koneesti tässä vaiheessa















Sitten vaan sivupaneeli kiinni ja konetta käynnistämään















Seuraavaksi vuorossa oli Windows 10:n asennus. Se oli simppeli ja nopea prosessi, eikä siinä mennyt kauaa. Asennuksessa ei tarvinnut edes paljoa painella ennen kuin automatio alkoi hoitaa hommia. Piti valita vain kieli, ajan ja valuutan kieli/paikka ja näppäimistön syöttö ennen kuin prosessi vaihtui täysin automaattiseksi.



Prosessori
Intel Pentium Dual CPU E2140 @ 1.60GHz

Optinen asema
ATAPI DVD W DH16W1S ATA

Kiintolevy
Seagate Barracuda 7200.10 160 GB

Virtalähde
FPS Group FSP300-60EP

Näytönohjain
Intel Q965/Q963 Express Chipset Family

Muisti
Kingston KN2GB0G00890800CFF1800

Emolevy
Q35T-AM m/b MB.V4407 .002 socket 775

torstai 28. tammikuuta 2016

Työaseman käyttäminen verkkoympäristössä: Viestintävirasto tietoturva

Tutustu viestintäviraston tietoturvasivuun ja sen palveluihin osoitteessa https://www.viestintavirasto.fi/tietoturva.html

Kerro, millaisia tietoturvaan liittyviä palveluita Viestintävirasto tarjoaa. Mitä hyötyä niistä voisi olla tavalliselle internetin käyttäjälle? Entä yrityksille? 

Sen CERT-toimintoihin kuuluu tietoturvaloukkausten ennaltaehkäisy, havainnointi, ratkaisu sekä tietoturvauhkista tiedottaminen. Keskuksen NCSA-tehtäviin sisältyy vastuu turvaluokitellun aineiston sähköiseen tiedonsiirtoon ja -käsittelyyn liittyvistä turvallisuusasioista.

Mitä on kyberturvallisuus? 

Kyberturvallisuus on turvallisuuden osa-alue, jolla pyritään sähköisen ja verkotetun yhteiskunnan turvallisuuteen. Kyberturvallisuudessa tunnistetaan, ehkäistään ja varaudutaan sähköisten ja verkotettujen järjestelmien häiriöiden vaikutuksiin yhteiskunnan kriittisiin toimintoihin. Kyberturvallisuusajattelussa yhdistyy tietoturvallisuuden, jatkuvuuden hallinnan ja yhteiskunnan kriisivarautumisen ajattelua.

Tutustu myös Viestintäviraston tietoturvaohjeisiin ja tee niistä itsellesi tärkeimmistä tiivistelmä blogiisi.

Henkilökohtaisten pilvipalveluidenturvallinen käyttö
1. Kytke pilvitallennusominaisuus pois käytöstä, ellei tiedostoja yleensä käsitellä kotiverkon ulkopuolella.
2. Käytä mahdollisimman pitkää ja vaikeasti arvattavaa salasanaa. Älä käytä samaa salasanaa muissa palveluissa.
3. Poista oletus admin- tai roottunnus kokonaan, ja luo uusi ylläpitoon käytetty tunnus eri nimellä. Tällöin ylläpitotunnuksen nimen arvaaminen ei ole niin helppoa.
4. Kytke ominaisuus, joka estää IPosoitteen esimerkiksi viiden peräkkäisen epäonnistuneen kirjautumisyrityksen jälkeen. Tällä voidaan hillitä salasanan arvaukseen perustuvia hyökkäyksiä. Ominaisuus ei välttämättä ole saatavilla kaikissa laitteissa.

Langattomasti, mutta turvallisesti: Langattomien lähiverkkojen tietoturvallisuudesta
Yhteenveto eri WLAN-verkon suojausmetodeista
Suojaamattoman WLAN-verkon käyttöä ei suositella, koska silloin kuka tahansa voi käyttä sitä mihin tahansa siten että mahdolliset laittomuudet voidaan jäljittää takaisin sinuun.

Ennen vaikka laskujen maksua kannattaa tarkistaa onko suojattu yhteys selaimeen. Ohessa kuva siitä millaisena Chrome näyttää suojatun yhteyden selaimessa.

Internetin itsepuolustuskurssi
1. Välttele selaimiin lisäosien asentelua, ne ovat tietoturvariski
2. Jos selain ehdottaa latausta josta sinulla ei ole aavistustakaan mistä se tuli, hylkää se.
3. Katso tarkkaan mikä tiedostomuoto tiedostolla jonka avaat on. Iso- ja exe-tiedostoihin on helppo piilottaa viruksia, koska ne asentavat. Näitä pitää erityisesti varoa jos ne ovat tulleet epäilyttäviltä sivustoilta.
4. Facebookissa ei kannata klikkailla mitään linkkejä, joilla vaikuttaa olevan ns. "clickbait" otsikko. Niistä voi saada vaikka viruksen, taikka Facebook-seinällesi päivityksen jossa tykkäät jostain mistä et oikeasti tykkää.
5. Jos sinulta kysellään jotain luottamuksellista sähköpostin kautta, älä vastaa ja estä käyttäjä jos mahdollista.

Opas turvalliseen verkko-ostamiseen
1. Tarkista heti kauppiaan yhteystiedot, tilaus- ja toimitusehdot, ja tiedot tullimaksuista.
2. Virustorjuntaohjelma kannattaa olla käytössä aina verkko-ostoksia tehdessä koska se pitää mahdolliset urkkijat poissa.
3. Pidä mahdolliset luottokorttitietosi sinun ja kauppiaan välisenä.
4. Kauppias kannattaa tuntea. Jos et tunne, tutustu.
5. Tutki, onko muilla ollut ongelmia kauppiaan/kaupan kanssa menneisyydessä. Jos tulee paljon tuloksia, älä tee kauppoja.
6. Turvallisimmat maksutavat ovat verkkopankki ja luottokortti.
7. Tarkista maksua tehdessäsi onko yhteys varmasti salattu. Jos se on salattu Chromen osoitepalkin alku näyttää tuolta.
8. Tilauksen käyttöehdot kannattaa lukea mahdollisten huijausten välttämiseksi.

Työaseman käyttäminen verkkoympäristössä: Tietoturvapalvelut, laitteet ja ohjelmistot

Etsi netistä tietoa erilaisista tietoturvapalveluista, laitteista ja ohjelmistoista sekä niiden valmistajista. Valitse niistä mielestäsi kolme parasta, yksi (1) ohjelma/ohjelmisto, yksi (1) laite ja yksi (1) palvelu ja kerro niistä lyhyesti perustellen, miksi ne ovat sinun mielestäsi hyviä. Muista laittaa jokaisesta linkki myös lähdetietoihin! (HUOM, EI siis esimerkiksi kolmea eri valmistajan virustorjjuntaohjelmaa, virustorjunta on yksi ohjelma)

Valitsemani tietoturvaohjelmisto on Avast! koska se vaikuttaa erittäin hyvältä ilmaiseksi ohjelmistoksi. Itse olen sitä käyttänyt kotonaa jo pitkään eikä ole pahemmin viruksia näkynyt. Tämän lisäksi heidän nettisivuillaan sanotaan että siinä on eniten ominaisuuksia ilmaiseksi ohjelmaksi. Tarvittaessa voi vielä maksaa palvelusta, jolloin siihen tulee vielä enemmän ominaisuuksia






























Lähde https://www.avast.com/fi-fi/index

Valitsemani tietoturvalaite on ZyXEL ZyWall P1, joka on kannettava tietoturvalaite joka soveltuu erityisesti yrityksen etäkäyttäjille. Valitsin sen sen takia että se on saanut hyviä arvosteluja käyttäjiltä esim. Neweggin sivuilla, ja sen keveyden ja käytännöllisyyden takia. Sen asetusten teko on tehty helpoksi selainpohjaisen käyttöliittymän ja asennusvelho tekee asennuksestakin helpon. Virtansa se ottaa koneen USB-portista. Se luo VPN-tunnelin johon tarvitaan käyttäjänimi ja salasana, joten sen väärinkäyttökään ei ole mahdollista.

Lähde http://www.tivi.fi/Arkisto/2005-04-20/30-gramman-tietoturvalaite-3168444.html
           http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833181104

Valitsemani tietoturvapalvelu on Encoren tarjoama tietoturvapalvelu joka on suunnattu yrityksille. Sen toiminta on yksinkertaista; He tuovat yritykseesi lukittavan ja RFID-tunnisteella varustetun keräyssäiliön. Sinne tiputetaan hävitettävät asiat, ja sitten jossain vaiheessa se tullaan hakemaan, kuljetetaan tuhoysyksikköön ja sisältö tuhotaan. Tuhoaminen dokumentoidaan, ja siitä saat tuhoamistodistuksen. Valitsin palvelun siksi, että se vaikuttaa hyödylliseltä ja todellakin turvalliselta.

Lähde http://www.paperinkerays.fi/yrityksille/encore-tietoturvapalvelu/

Työaseman käyttäminen verkkoympäristössä: Varmuuskopiointi ja tiedon palautus

Kerro mahdollisimman kattavasti, miten huolehtisit yrityksen palvelimen ja työasemien varmuuskopioinnista. 
mm. 
- varmuuskopioinnin menetelmät 
- varmuuskopioinnin tiheys 
- varmuuskopioiden lukumäärät 
- varmuuskopioiden säilytys jne.

Jos minun pitäisi varmuuskopioida tiedostoja yritykselleni, menetelmäni olisi varmaan se, että tiedostoja kopioitaisiin ulkoisille kovalevyille aika ajoittain. Varmuuskopiot tehtäisiin myös pilveen. Niiden tiheydestä en tiedä, mutta muutama päivä vaikuttaisi ihan hyvältä väliltä. Varmuuskopioita tekisin varmaan 2-3 kpl jokainen eri paikkaan, siksi että jos yksi menetelmä pettäisi olisi turvaverkko alla. Varmuuskopioita säilyttäisin pilvissä ja ulkoisilla kovalevyillä.


Miten toimisit tilanteessa, jossa pitää tieto palauttaa varmuuskopiosta? 
mm. 
- mahdolliset palautukseen johtavat syyt 
- mitä tulee varmistaa, ennen kuin palautus voidaan tehdä 
- toimintatavat 
- tietojen oikeellisuuden varm

Lataisin tiedoston varmaankin vaan sieltä mihin olen varmuuskopion tallentanut. Tulee varmistaa että tiedosto oikeasti on hävinnyt. Toimintatavat ovat aika simppelit mielestäni; Tiedosto vain pilvestä ulos tekijälle. Tietojen oikeellisuuden varmistus sujuu tiedostonimen kautta.

maanantai 25. tammikuuta 2016

Työaseman käyttäminen verkkoympäristössä: Tunnista riskitekijät

Tietoturvan tasoon vaikuttavat oleellisesti ns. heikot lenkit. Sinun tulee osata tunnistaa nämä riskitekijät ja pystyä vaikuttamaan siihen, miten riskejä voidaan hallita tai vähentää.

1. Henkilöt: Mieti, ketkä voivat olla tietoturvan riskejä ja miksi? Miten henkilötason tieturvaa voidaan parantaa? 

Tietoturvan riskejä ovat kaikki henkilöt, joilla on pääsy salattuihin tietoihin. He ovat tietoturvauhkia sen takia, että heidän kauttansa voi vuotaa tietoihin pääsyyn vaadittu salasana tai koodi, tai he voivat vain suoraa vuotaa tiedot itse. Henkilötason tietoturvaa voi parantaa siten, että rajoittaa yksittäisten henkilöiden pääsyä tietoihin ja sitä, kuinka suureen osaan tiedoista he pääsevät käsiksi.

2. Laitteet: Miten laitteistot vaikuttavat tietoturvaan? Miten niiden aiheuttama tietoturvariski on hallittavissa ja miten sitä voidaan parantaa? 

Laitteistot vaikuttavat sekä positiivisesti että negatiivisesti tietoturvaan; Joitain laitteita voi käyttää tietoturvan parantamiseen taas kun toisia käytetään tietoturvan alitse kaivamiseen. Niiden aiheuttamaa tietoturvariskiä voi hallita paremmilla palomuureilla, virustorjunnalla, ja vaikka reaaliaikaisella torjunnalla.

3. Ohjelmistot: Miten ohjelmistot voivat heikentää tietoturvaa? Minkä tyyppiset ohjelmistot erityisesti lisäävät tietoturvariskejä? Miten niiden aiheuttama tietoturva riski on hallittavissa ja miten sitä voidaan parantaa?

Jotkut ohjelmat vaativat nettiyhteyden toimiakseen joka johtaa tietoliikenteen pääsyyn tietokoneeseen suoraan ohjelmat kautta, joka voi johtaa tietoturvan vaarantumiseen. Ohjelmistot jotka vastaanottavat tietoja koneen ulkopuolelta ovat erityisen vaarallisia. Niiden aiheuttamaa tietoturvariskiä voi hallita käyttämällä vain sivuja joissa on suojattu yhteys ja palomuureilla. Reaaliaikaisesti toimiva virustorjunta on myös todella kätevä tietoturvan parantamiseen. Esimerkiksi Avastin Pro-versioon sisältyy reaaliaikainen virustorjunta.

Työaseman käyttäminen verkkoympäristössä: Mobiililaitteet

Mitä tietoturvariskejä mobiililaitteisiin liittyy?

Voi tulla viruksia jotka kalastelee esim. puhelinnumeroita, s-posteja tai pankkitunnuksia tai sitten vaikka viruksia jotka lähettelee viruslinkkejä vaikka Skype-kontakteille joista voi tulla esim. keylogger koneelle. 

Miten tietoturva tulee huomioida erilaisissa mobiililaitteissa, entäs USB-laitteissa?

Pitää koittaa välttää virusten lähteitä esim. välttämällä turhia latauksia epäilyttävistä lähteista, pitää koittaa suojata laitteet viruksilta jotta et infektoi koneita tikullasi. Mobiililaitteilla kannattaa myös olla näytönavauskoodi ja PIN-koodi kannattaa myös olla käytössä mahdollisimman pitkässä muodossa (8 merkkiä.)

Työaseman käyttäminen verkkoympäristössä: Tietoturvan osa-alueet

Mitkä ovat tietoturvan tavoitteet?

Tietoturvan tavoitteet ovat sen perustuminen luottamuksellisuuteen, eheysvaatimusten täyttäminen, tiedon saatavilla olo, todentaminen, pääsynvalvonta, ja kiistämättömyys.


Mitkä ovat tietoturvan kannalta suurimmat riskitekijät?

Huijaukset, henkilökohtaisten tietojen kalastelu, roskaposti, piratismi, virukset, virtuaaliterrorisointi, ja virtuaalisodankäynti, tiedon luvaton käyttö, salaisten tietojen sorkkiminen, ja tiedon hävittäminen

Miten riskitekijät on parhaiten hallittavissa?

Paremmilla palomuureilla saa jo aika hyvin postettua tietoturvariskejä. Ei myöskään kannata painaa erilaisia epäilyttäviä linkkejä tai ladata liitetiedostoja lähteistä joihin et luota. Roskapostia ei edes kannata avata koska siitäkin voi tulla virus. Maalaisjärjellä suojaat itseäsi hyvin myös.

Mitä tietotekniikan käyttäjä voi tehdä omalta osaltaan tietoturvan parantamiseksi?

Käyttää erilaisia virus- ja haittaohjelman torjuntaohjelmia, välttämällä roskapostin avaamista, suojaamalla tiedostonsa salausten taakse jne. Kannattaa myös pitää käyttöjärjestelmäsi ajan tasalla päivitysten suhteen, sillä usein päivityksiin sisältyy tietoturvaa parantavia asetuksia.

Ohjelmien ja oheislaitteiden asennus, käyttöjärjestelmän päivittäminen

1. Selvitä, mitä ovat vapaan lähdekoodin ohjelmat. 
Kerro, mistä löytyy ilmaisia vapaan lähdekoodin ohjelmia Windowsille.


Vapaan lähdekoodin ohjelmat ovat ohjelmia, joiden lähdekoodi on vapaasti saatavilla ja muokattavissa. Ne ovat myös usein ilmaisia. Niitä löytyy kun laittaa Googleen "open source software"

2. Kerro, miten varmistat, että Windowsin oma palomuuri on päällä. Kerro, miten sen saa päälle, jos se ei jo ole. Entä muut turva-asetukset

Palomuurin päälläolon voi varmistaa Ohjauspaneelista. Sen voi laittaa päälle Ohjauspaneelista. Muutkin turva-asetukset löytyvät Ohjauspaneelista.

3. Asenna tarvittaessa Windowsin päivitykset. Miten selvität, onko päivityksiä saatavilla? Mistä asennetaan?

Windowsissa on entuudestaan käytössä automaattiset päivitykset. Silloin Windows ilmoittaa sinulle milloin niitä asennetaan. Muissa tapauksissa Ohjauspaneelista löytyy Tarkista Päivitykset-toiminto. Sieltä ne myös asennetaan.

4. Asenna tietokoneeseen ainakin seuraavat ohjelmat:
- Viruksentorjunta


- Toimisto-ohjelmistoa (Esim. MS Office ja LibreOffice)


- Ilmainen kuvankäsittelyohjelma (Esim. Gimp)


- Jokin itse valitsemasi ohjelma (kerro tiedot ja käyttötarkoitus dokumentaatiossa)


5. Kerro mahdollisimman tarkkaan, miten asennetaan tietokoneeseen oheislaite, esim. tulostin, skanneri tms.

Se laitetaan kiinni ja sit se asentuu.

Kirjoita vielä dokumentaation lopuksi yhteenveto, miten työ sujui, mitä ongelmia tuli eteen ja minkälainen koneesta tuli (Tuliko kokoonpanosta toimiva jne.) Kerro myös, mitä olet oppinut koneen ja ohjelmien asentamisesta kurssin aikana.

Työ sujui kokonaisuudessa ihan hyvin ongelmista huolimatta. Törmäsimme konetta kootessamme ongelmiin kuten rikkinäiseen Ethernet-porttiin ja rikkinäiseen emolevyyn, mutta niistä selvisimme suhtkoht hyvin yrityksen ja erehdyksen kautta. Tietokoneesta tuli lopulta toimiva, saimme Windows 10:n asennettua ja saimme myös asennettua yllä vaaditut ohjelmat koneeseen ongelmitta. Opin tehtävästä sen millaisessa järjestyksessä suurinpiirtein pitäisi kone purkaa, ja muutenkin vähän homman perusteita. 

Prosessori
Intel Pentium Dual CPU E2140 @ 1.60GHz

Optinen asema
ATAPI DVD W DH16W1S ATA

Kiintolevy
Seagate Barracuda 7200.10 160 GB

Virtalähde
FPS Group FSP300-60EP

Näytönohjain
Intel Q965/Q963 Express Chipset Family

Muisti
Kingston KN2GB0G00890800CFF1800

Emolevy
Q35T-AM m/b MB.V4407 .002 socket 775

5. Kerro mahdollisimman tarkkaan, miten asennetaan tietokoneeseen oheislaite, esim. tulostin, skanneri tms.

  1. Sipaise näytön oikeasta reunasta vasemmalle, valitse Asetukset ja valitse sitten Muuta tietokoneen asetuksia.
    (Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin, valitse Asetukset ja valitse sitten Muuta tietokoneen asetuksia.)
  2. Valitse Tietokone ja laitteet ja valitse sitten Laitteet.
    Jos tulostin on asennettu, sen pitäisi näkyä Tulostimet-kohdassa.
  3. Jos tulostin ei ole luettelossa, valitse Lisää laite ja asenna tulostin valitsemalla se.

torstai 7. tammikuuta 2016

Mikrotukihenkilönä toimiminen

Mikrotukihenkilönä kun asiakkaille tulee ongelmia tietokoneidensa kanssa, niin pitäisi prioritisoida ja mennä niiden luo jotka ovat merkinneet ongelmansa kiireelliseksi. Paikan päällä asiakkaalta pitäisi koittaa selvittää mikä ongelma on erilaisia kysymyksillä ja selvittelyllä.

Yksi tärkeimpiä juttuja alussa on näyttää freesiltä ja tuoksua myös freesiltä. Se on erittäin tärkeä osa asiakaspalvelua että ei ole aivan 100% yököttävä tehtäviensä aikana.

Eräs mikrotukihenkilön parhaista työkaluista on järjestelmien vakiottaminen tietokoneista puhelimiin jne. Vakiottamisella tarkoitetaan sitä että kaikkiin laitteisiin laitetaan oletusarvoisesti samat asetukset joita ei saa muutella, samoihin asioihin käytetään samoja ohjelmia kaikilla laitteilla jne. jotta ongelmatilanteiden ratkaisu virtaviivaistuu ja helpottuu, eikä joka kerta tarvitse lähteä ratkaisemaan ongelmaa joka asiakkaalla on aivan tyhjän päältä. Kaikki varmastikaan eivät noudata näitä vakioasetuksia, eli joissain tapauksissa tyhjän päältä lähteminen voi olla tarpeellista.

Kannattaa tiedustella esimerkiksi sitä että saiko hän kirjattua muistiin blue screen of deathin virheilmoituksen (esim. nvlddmkm.sys tai WXYZ.sys), mitä hän oli tekemässä ennen kuin kone kaatui, käyttäytyikö kone oudosti ennen kaatumista ja jos käyttäytyi niin mitä outoa se teki, painoiko asiakas "OK" johonkin mitä järjestelmä kysyi, ja jos painoi niin mikä ohjelma sitä kysyi. Asiakasta kannattaa myös rohkaista olemaan täysin rehellinen vastatessaan näihin kysymyksiin, sillä on paljon helpompi ja vähemmän aikaa hukkaava kokemus meille molemmille jos kone saadaan toimimaan mahdollisimman nopeasti edelliseen malliin. Jokaisessa tilanteessa asiakkaan pitää myös antaa selittää rauhassa mitä on tapahtunut kaiken mahdollisen informaation tilanteesta saamista ja sen hyödyntämistä varten.

Yksi suuri ongelma jonka aiheuttaa se että asiakas ei luultavasti ole tietotekniikan asiantuntija on se, että hän ei osaa tarkasti kertoa missä vika on; Fraasit niin kuin "hommeli", "se juttu siellä" jne. tulevat varmasti tutuksi kenelle tahansa mikrotukihenkilölle. Mahdollista on myös se, että asiakas ei hirveästi jaksa selitellä asiaa koska "sinähän tiedät näistä hommista, kun kerta työksesi teet". Kaikesta huolimatta pitää aina pitää pää kylmänä ja käyttäytyä ammattimaisesti; Kyseessä on kuitenkin työtilanne eikä toinen puoli pakosti edes tajua vaikeuttavansa työtäsi.

Korjauksen aikataulutuksessa kannattaa kysyä kuinka nopeasti asiakas tarvitsee koneen takaisin saadakseen tehtyä kaiken mitä tarvitsee. Sen perusteella mitä asiakas vastaa se pitäisi laittaa tärkeysjärjestyksellä joko ei kiireiseksi tai kiireiseksi, ja hoitaa tärkeysjärjestyksen mukaan.

Asiakkaan ohjeistus sitten kun ongelma on ratkaistu/ollaan ratkaisemassa tulee tehdä ystävällisesti ja mahdollisimman yksinkertaisesti; Akronyymien käyttöä ei kannata edes harkita sillä asiakas ei luultavasti tiedä mitä ne tarkoittavat. Muutenkin kaikkea datiskieltä kannattaa vältellä, koska asiakas ei omaa sinun asiantuntemustasi ja tietojasi asiasta. Ystävällinen äänensävy on myös tärkeä koska asiakas paljon luultavammin seuraa neuvojasi kun annat ne ystävällisesti etkä alentuvasti piikitellen häntä.

Asiakaspalveluprosessista tulisi oppia se, että ihmisillä on vaihtelevia määriä tietämystä tietotekniikasta, ja se miten erilaisten tietämystasojen ihmisiä avustetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikrotukihenkilön pitäisi hallita ainakin ystävällinen ja kohtelias käytös, asiakkaan kuunteleminen ja ymmärtäminen, tarpeiden täyttäminen asiakkaan vaatimusten mukaan, jälkiohjeistus, nopeus ja joustavuus, yhteistyöhalu ja -kyky, ja tietenkin alan tuntemus.